Over Barcelona

Barcelona ligt op het Iberische halfeiland, en is de hoofstad van de autonome Republiek Catalonië, en is de op één na grootste stad in Spanje, na de Spaanse hoofstad Madrid.

Barcelona is ook de hoofstad van de Provinie Barcelona en de Comarca Barcelonès.

Barcelona ligt direct aan de Middelandse Zee, Het ligt ook ongeveer 120 Kilometer ten zuiden van de grens mmet Frankrijk en Andorra.

De stad Barcelona

In de stad zelf wonen 1,6 miljoen mensen, daaronder 15,9 % buitenlanders. Meestal uit Arabische landen, zoals Marokko en Tunesie.

Museum BarcelonaDaardoor is Barcelona de elfgrootste Gemeente van de Europeese Unie, en na Hamburg de op één na grootste stad in de EU, die niet een Hoofstad is van een staat en na Parijs, één van de steden met de meeste inwoners.

Samen met de Àrea Metropolitana de Barcelona, de samengesloten gemeenten Agglomeratie, wonen er 3,16 miljoen inwoners, met de Àmbit Metropolità de Barcelona wonen er 4,86 miljoen inwoners.

Barcelona wordt door de bergreeks Serra de Collserola doorsneden.

In Barcelona zijn twee rivieren, de Llobregat en de Besòs.

Barcelona grenst aan vele gemeenten: Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès en Badalona

De burgermeester van Barcelona is sinds 1 juli 2011, Xavier Trias i Vidal de Llobatera (CiU).

Barcelona is ingedeeld in 10 districten: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí.

90% van de inwoners zijn rooms katholiek, de andere 10% zijn Joden, Moslims en Protestanten.

Het is in ieder geval een stad, die je tijdens een korte vakantie, een stedentrip dus, prima kunt bezoeken.

Wel belangrijk, omdat de stad erg groot is, dat je een pension of hotel uitzoekt, dat niet ver van het centrum afligt, zodat je niet veel tijd met reizen naar de bezienswaardigheden kwijt bent.

Advertentie